Blattwerk Pure – prirodni izvor kalija

Uslijed nedostatka kalija, a zbog njegove složene funkcije u metabolizmu, usporen je rast te se njegov nedostatak odražava na cjelokupan rast i razvitak biljaka.

Prvi simptomi nedostatka javljaju se na mlađem lišću koje je tada manje nego obično, normalne ili tamnije boje. Na starijem lišću javlja se rubna nekroza, list se često savija prema dolje. Cijela biljka ima sniženi turgor i poprima uvenuo izgled.

Novi proizvod tvrtke Pro-eco koji folijarnom prihranom rješava nedostatak kalija je Blattwerk Pure.

Blattwerk Pure je tekuće organsko gnojivo na biljnoj bazi s aminokiselinama, karboksilnim kiselinama (mliječna kiselina), mineralima, šećerima te makro i mikroelementima. Proizvodi se potpuno novom tehnologijom od travne silaže. Ne sadrži genetski modificirane materijale i 100% je biljnog porijekla.

Slobodne amino i karboksilne kiseline nastaju procesom siliranja biološkom hidrolizom iz biljnih proteina i šećera. Silaža se zatim preša u biorafineriji. Nakon toga dobiveni koncentrat se pročišćava od ostalih biljnih ostataka, a kolač se koristi u proizvodnji bioenergije.  Dobivena tekuća baza se u ionskom postupku razdvaja u svoje sastavne supstance – šećer, mliječne kiseline, minerale, aminokiseline. Taj je proces odobren i u prehrambenoj industriji i 100% je ekološki.

1 dan

Optimalni udio hranjiva i minerala koji ojačavaju biljku protiv stresa te gljivičnih oboljenja, doprinose brzom razvoju biljke. Vrlo brza usvojivost zbog lako pristupačnog oblika dušika za žitarice, krumpir, leguminoze, povrće, voće, vinovu lozu i ukrasno bilje.dan8

Primjena Blattwerk Pure-a

Folijarna primjena: u koncentraciji od 0,3% ( 300 ml / 100 L vode ) primijeniti nakon nicanja, prije i poslije cvatnje, kod razvoja plodova – preporučljivo dodavati sredstvima zaštite bilja.

Fertirigacijom (dodavanje u vodu za zalijevanje) koristi se u konc. od 1% (1 L/100 L vode ) – 3-4 L/m2

Kod primjene fertirigacijom možete umanjiti folijarno tretiranje. Kulturama u teglama se Blattwerk Pure dodaje jednom u 14 dana, folijarna primjena dodatno po potrebi.

Otopinu odmah potrošiti, te obratiti pažnju na dobru pokrivenost kod folijarne primjene.

 

Kultura

Vrijeme primjene

Jezgričavo i koštičavo voće

Od cvatnje do pred berbu  3 do 4 tretiranja

Bobičasto voće

Do pred berbu 3 do 4 tretiranja, nakon berbe 2 do 3 tretiranja  (regeneracija i akumulacija hranjiva)

Vinova loza

Od stadija sa 2 do 3 lista, do pred berbu 3 do 4 primjene; nakon berbe (regeneracija i akumulacija hranjiva)

Gomoljasto povrće

Nakon nicanja 2 tretiranja; u cvatnji za prinos i otpornost biljke 2 tretiranja

Povrće

Od nicanja do berbe 3 do 4 tretiranja

Ukrasno bilje

Tijekom vegetacije 3 do 4 tretiranja, prema potrebi, u razmaku od 7 dana