Ekološko rješenje za američkog cvrčka

Zlatna žutica vinove loze najopasnija je bolest vinove loze u Europi. U vinogradima u kojima se pojavila zlatna žutica poprima razmjere epidemije te su velike štete u gubitku grožđa. Bolest ujedno rezultira i trajnom gubitku zaraženih trsova. Za širenje zlatne žutice vinove loze u vinogradima odgovoran je prirodni vektor, američki cvrčak, koji je prenosi hranjenjem s zaraženih na zdrave trsove.

Preventivne mjere sprečavanja zaraze sastoje se u suzbijanju vektora. Obavezno je suzbijanje vektora – američkog cvrčka insekticidima u najmanje dva tretiranja: nakon cvatnje u prvoj polovici lipnja do trećeg razvojnog stadija ličinke te početkom srpnja tj. dva do tri tjedna nakon prvog tretiranja. Treće tretiranje obavlja se krajem srpnja ili početkom kolovoza, ako se tijekom srpnja ulovi tjedno četiri ili više odraslih oblika po jednoj žutoj ploči.

Piretro Natura je visoko učinkovit novi insekticid u našoj ponudi te savršeno rješava američkog cvrčka. Namijenjen suzbijanju štetnika u voćarstvu, vinogradarstvu i povrćarstvu.

Piretro Natura je biološki insekticid širokog spektra djelovanja na bazi prirodnog priretrina (4%) u tekućem stanju. Kontaktnog je djelovanja, u početku izaziva paralizu, a zatim smrt štetnika. Karakterizira ga brza učinkovitost u kontroli brojnih štetnika na različitim poljoprivrednim kulturama, kako na otvorenom, tako i u zaštićenim prostorima, u svim godišnjim dobima. Zbog kratkog djelovanja idealan je za uporabu u blizini korisnih kukaca.

Tretiranje se obavlja kod prve pojave štetnika u ranim jutarnjim ili kasnim večernjim satima.

Osim u klasičnom pakiranju od 1 litre, u ponudi se nalazi i manja pakiranja od 500 ml, 100 ml i 30 ml.