e-nema

1989. godine na Univerzitetu u Kielu, pod vodstvom dr. Ralf-Udo Ehlersa uspješno je napravljen prvi tekući kultivar entomopatogenih nematoda. Slijedila je masovna proizvodnja nematoda koja je osnutkom tvrtke E-nema dovedena na višu razinu. Dr. Ehlers i suradnici do danas su E-nemu izgradili u svjetski broj 1 u proizvodnji nematoda. Danas E-nema posjeduje širok spektar modernih tehničkih uređaja za biotehnološke procese. U različitim bioreaktorima stvaraju se kulture industrijskih volumena – i do 8000 litara. Kraj rasta nije u vidu – surađujući s brojnim poduzećima širom svijeta te potičući istraživačke projekte na njemačkim i europskim univerzitetima E-nema kontinuirano razvija metode za stvaranje bioloških sredstava za zaštitu bilja te prateći potrebe tržišta proširuje paletu svojih proizvoda.

Ponuda proizvoda

IlsaILSA je jedan od najvećih europskih i mediteranskih distributera i proizvođača gnojiva sa sporim otpuštanjem dušika. Tijekom svog 40 godišnjeg iskustva u proizvodnji gojiva ILSA je razvila ekskluzivne tehnologije kojima organske izvore dušika pretvara u gnojiva sa sporim otpuštanjem. Kontinuirano se vrše provjere proizvoda kako bi korisnicima osigurali najbolju kvalitetu te se mnogo ulaže u istraživanja s ciljem stvaranja inovativnih i djelotvornih, za okolinu neškodljivih proizvoda.

Ponuda proizvoda

Trifolio-M

Tvrtka Trifolio-M, osnovana 1985. svoj rad bazira na ekstrakciji i razvoju sastavnih dijelova sredstava za zaštitu bilja. U središtu istraživanja nalazi se indijsko drvo Neem (Azadirachta indica). To je drvo s brojnim ljekovitim tvarima koje se koriste u zaštiti bilja ali i u medicini te kozmetici. Ekstrakcijom djelatne tvari Neem drva Trifolio-M se bavi od 1988. godine. Do sada su u brojnim zemljama patentirana dva načina ekstrakcije te je nastala paleta različitih proizvoda baziranih na Neem-u. Uz kozmetičke preparate i biocide, vodeći proizvod Trifoila-M je NeemAzal T/S. NeemAzal T/S je visokodjelotvoran sistemični insekticid širokog spektra protiv insekata koji grizu i sišu biljni sok, bez otrova i karence uz to je neotrovan za pčele i korisne kukce.

Ponuda proizvoda

ggglogo

 

Od svog nastanka Green Grow Group bavi se primjenom biostimulatora u poljoprivrednoj proizvodnji. Prva je tvrtka u regiji koja je počela aktivnu primjenu regulatora rasta u voćarskoj proizvodnji s ciljem kontrole rodnosti i kvalitete plodova. Širenje palete proizvoda i korisnika uvjetovalo je nastanak novih proizvoda na bazi mikrooganizama, kvasaca, huminskih kiselina i drugih biostimulatora organskog porijekla. Prepoznavši važnost zdravog načina života i ekološkog uzgoja biljaka napravili su osnovne preparate vrhunske kvalitete, dostupne običnom čovjeku. Trenutno u paleti imamaju preko 30 proizvoda za ekološku i konvencionalnu proizvodnju.

Ponuda proizvoda

Tvrtka Agro Power Fertilizer GmbH nastala je na temeljima znanja dobivenog baveći se obiteljskim poslom koji je obuhvaćao vinogradarstvo, stočarstvo i poljoprivredu.  2013. je otvoren proizvodni pogon za organsko-mineralna gnojiva u austrijskoj pokrajini Štajerskoj, a temelj poslovanja je proizvodnja gnojiva za odgovornu poljoprivredu. U Agro Power Fertilizeru konstantno razvijaju proizvode prema najvišim standardima kvalitete, te pažnju posvećuju pažljivom korištenju svih resursa u što se ubrajaju kratki transportni putevi, uporaba alternativne energije, regionalnost i prirodne sirovine koje podržavaju poljoprivredni poslovni ciklus. Korisnici Styriafert gnojiva su tvrtke iz ekološke poljoprivrede, hortikulture i uzgoja biljaka, no i konvencionalne farme svjesne pozitivnih učinaka organskih proizvoda.

Ponuda proizvoda

 


Humintech GmbH je njemačko biotehnološko poduzeće koje više od 45 godina razvija proizvode na bazi huminske kiseline i drugih huminskih tvari. Asortiman proizvoda obuhvaća sredstva za poboljšanje tla, sredstva za učvršćivanje biljaka i dodatke hrani za životinje, kao i osnovne proizvode za primjenu u ekološkoj tehnologiji ili u industrijskom sektoru. Primjena Humintech proizvoda smanjuje potrebu za umjetnim gnojivima i omogućuje važnim hranjivim tvarima da ostanu u području korijena biljke, a primjenjuju se u hortikulturi i staklenicima, u hidroponici, na travnjacima i livadama, u poljskoj obradi i zasadu, uzgoju ukrasnog bilja i cvijeća, vinogradarstvu i njezi sjemena. S kupcima u više od 70 zemalja, tvrtka se danas ubraja među svjetske lidere u industriji.

Ponuda proizvoda