Efikasno i ekološko rješenje za pepelnicu

U današnje vrijeme kada učinkovitost kemijskih sredstava pada, sve više naših poljoprivrednika odabire ekološku zaštitu bilja.

Za potrebe ekološkog uzgoja stvorena je nova generacija bioloških pripravaka kojom se sprječava pojava i razvoj bolesti. Ti pripravci nisu štetni za zdravlje ljudi i korisnih životinja, te ne stvaraju rezistentnost.

Jedan od tih preparata je Vitisan®, ekološki preparat za zaštitu bilja.

Vitisan® je kontaktni fungicid na bazi kalijevog hidrogen karbonata (994,9 g/kg) protiv pepelnice na vinovoj lozi. Preparat ima preventivno i kurativno djelovanje. Djeluje na način da isušuje hife i spore biljaka. U kontaktu s otopinom Vitisana® kod patogena dolazi do pucanja i sušenja klica, čime se sprječava infekcija. Za što bolju djelotvornost Vitisana® važno je postići što bolju pokrivenost biljke.

Dozvola za profesionalnu i amatersku primjenu

vitisan

Vitisan® se odlično miješa s preparatima na bazi bakra i sumpora. Ne smije se miješati s preparatima kisele reakcije. Higroskopan je i može otvrdnuti dugotrajnim skladištenjem, ali bez gubitka učinka. Boja preparata je karakteristično blago žućkaste boje, po čemu ga možemo razlikovati od kopija koje se pojavljuju na tržištu.

Osim u kategoriji profesionalne primjene, Vitisan® ima i dozvolu u amaterskoj primjeni i to u pakiranju od 1 i 5 kilograma. Za profesionalne korisnike Vitisan® se nalazi u pakiranju od 25 kilograma. Od ove godine Vitisan® posjeduje i trajno rješenje u Hrvatskoj.

Vitisan® već dugi niz godina ima mnoštvo zadovoljih kupaca, kako kod nas tako i u zemljama inozemstva, što je najbolja preporuka i potvrda njegove kvalitete. Vitisan® je jedini preparat koji ima idealan omjer kvalitete i cijene preparata, te je pristupačan i amaterima i profesionalnim proizvođačima.

Važno je napomenuti da, s obzirom na njegovu visoku učinkovitost i pristupačnu cijenu, i sve veći broj integriranih proizvođača koristi Vitisan®.