NeemAzal® TS 0,005 l, 0,1 l, 1 l, 2,5 l, 5 l,25 l

Visokodjelotvorni, sistemični insekticid protiv insekata koji grizu i sišu.

 

Kategorija: Oznaka:

Opis

Visokodjelotvorni, sistemični insekticid protiv insekata koji grizu i sišu

Insekticid

Aktivna tvar i koncentracija: azadiraktin, 10g/l

Formulacija sredstva

Koncentracija za emulziju (EC)

NEEMAZAL® TS sadrži djelotvorne tvari iz koštica tropskog neem drva. Djelotvorne tvari neem drva stoljećima su poznate i korištene u Indiji te patentirane u sredstvu NEEMAZAL® TS. Ulazeći u tijelo insekata, neem blokira pravilan rad hormona. Ovo rezultira time, da insekti više ne žele jesti, letjeti, pariti se niti polagati jaja. Populacija nametnika koja više ne može niti jesti niti se razmnožavati, polako nestaje. Njihov životni ciklus je prekinut.

Djelovanje

NEEMAZAL® TS prodire u list te se unutar lista djelomično sistematski transportira. Sisajući i grizući insekti iz lista uzimaju djelatnu tvar, što momentalno dovodi do prestanka hranidbe. Insekti ne uzrokuju dodatna oštećenja. Zbog posebnog načina djelovanja, uspjeh tretiranja NEEMAZAL® TS-om ne ocjenjuje se brojem uginulih insekata već se kontrolira smanjenje oštećenja lista. Populacije insekata još su određeno vrijeme vidljive, nove populacije se više ne stvaraju.

Primjena

Vrijeme tretiranja

Predvečer i rano ujutro (ne po suncu) primjenom u preporučenim koncentracijama i vremenom tretiranja nije štetan za pčele.

Skladištenje i rok trajanja: Pri sobnoj temperaturi 2 godine

Pakiranje: 0,005L, 0,1L, 1L, 2,5L, 5L i 25L