Promot® Plus 500 g, 10 kg

U Promot® Plus sadržane Trichoderma-vrste nalaze se i prirodno u tlu te se razmnožavaju i nastanjuju oko korijena biljke. Jedinstveni sastav od dviju Trichoderma-vrsta osigurava široki spektar djelovanja. Različiti sojevi Trichoderma harzianum aktivni su i na niskim temperaturama od 8°C.

Kategorija: Oznake: ,

Opis

Ojačivač bilja koji sadrži Trichoderma koningii 3 x 10 po g suhe tvari, T. harzianum 2 x 107 po g suhe tvari

U Promot® Plus sadržane Trichoderma-vrste nalaze se i prirodno u tlu te se razmnožavaju i nastanjuju oko korijena biljke. Jedinstveni sastav od dviju Trichoderma-vrsta osigurava široki spektar djelovanja. Različiti sojevi Trichoderma harzianum aktivni su i na niskim temperaturama od 8°C. Za razliku od njih soj Trichoderma koningii vrlo je aktivan i na temperaturama do 35°C.

Djelovanje:

U izmjeni s tvarima metabolizma biljke, Trichoderma-vrste proizvode enzime i hormone, koji pospješuju rast i razvoj korijenovog sustava, cvatnju biljke i time povećavaju prinose. Povećava se otpornost biljke protiv bolesti i tolerantnost prema nepovoljnim utjecajima tla. Trichoderma-gljivice koje se razvijaju u području vlasastog korijenja ujedno konkuriraju za prostor i hranu uzročnicima bolesti kao što su: Sclerotinia, Botrytis, Rhizoctonia, Phytium, Phytophtora, Fusarium i Phomopsis.

Primjena:

Povrće i cvijeće
Potapanje: 1 %-tna (1 kg/100 l vode)
Miješanje u supstrate: 50-100 g/m3
Zalijevanje: 100 g / 1000 m2(100 g/100 l vode)
Prskanje: 0,1% (100 g / 100 l vode)
1 l otopine / 10 m2

Tretiranje sjemena: 5 g /2 kg sjemena
Promot® Plus se primjenjuje prvenstveno u sadnji, kod presađivanja te na mladim sadnicama.

Za uspješnu primjenu Trichoderma-preparata važna je pravovremena, preventivna primjena.
Promot® Plus djeluje na temperaturama od 8°C do 35°C. Optimalan pH iznosi 4-6.
Preporučuje se ponoviti jednu do dvije aplikacije svaka 2-3 tjedna, osobito ako uzgajamo sorte osjetljive na gljivične bolesti.

Skladištenje i rok trajanja: na hladnom i tamnom mjestu, 2 godine

Pakiranje: 500 g, 10 kg

Link na Webshop: Promot Plus 500 g, Promot Plus 10 kg