Suzbijanje štitastog moljca i lisnih uši na povrću – Piretro Natura

Piretro Natura je biološki insekticid širokog spektra djelovanja na bazi prirodnog priretrina (4%) u tekućem stanju.

Kontaktnog je djelovanja – u početku izaziva paralizu, a zatim smrt štetnika. Karakterizira ga brza učinkovitost u kontroli brojnih štetnika na različitim poljoprivrednim kulturama, kako na otvorenom, tako i u zaštićenim prostorima, u svim godišnjim dobima. Zbog kratkog djelovanja idealan je za uporabu u blizini korisnih kukaca.

Tretiranje se obavlja kod prve pojave štetnika u ranim jutarnjim ili kasnim večernjim satima. Ne smije se tretirati u vrijeme cvatnje. Kod jakih napada moguće je ponoviti tretiranje nakon sedam dana protiv sljedećih generacija.  

Primjena na brojim kulturama i štetnicima:

Ove godine radi toplijeg vremena svjedočimo ranijem kretanju vegetacije ali i ranijoj pojavi štetnika. Zadnjih godina sve su veći napadi štetnika na povrću, kako na otvorenom tako i u zatvorenom prostoru.

Najznačajnije štete rade lisne uši i štitasti moljci, za njih je karakteristično da se javljaju vrlo rano. Ovi se štetnici hrane i održavaju na mnogo različitih biljnih vrsta. Tijekom godine imaju veliki broj generacija, a u isto su vrijeme prisutni svi razvojni stadiji. Šteta može biti direktna, a očituje se u sisanju biljnih sokova, deformaciji biljnog tkiva i zaostajanja u rastu te smanjenju prinosa. Indirektne štete se očituju u prijenosu virusa te lučenju medne rose na koju se naseljavaju gljive čađavice. Tijekom uzgoja važno je pratiti pojavu i prisutnost štetnika te ih na vrijeme suzbiti. Savršeno rješenje za suzbijanje ovih štetnika je insekticid Piretro Natura.