Gnojiva s odbijajućim djelovanjem na zemne štetnike

Svake nove sezone nažalost svjedočimo sve većem napadima brojnih zemnih štetnika. Najznačajnije štete zemni štetnici rade na povrtnim i ratarskim kulturama. Štetnici koji žive u tlu hrane se podzemnim dijelovima biljaka čime se direktno smanjuje kvaliteta korjenastog i gomoljastog povrća jer se oštećeni (nagrizeni, izbušeni) gomolji krumpira, korijeni mrkve, peršina, celera te drugih kultura ne mogu staviti u promet. Kod napad zemnih štetnika dolazi do prorjeđivanja sklopa te na kraju do znatnog smanjenja prinosa.

Prvi uvodimo novosti na našem tržištu za aktualne probleme. Ovog puta su to gnojiva s odbijajućim djelovanjem na zemne štetnike. Gnojiva kao i svi ostali naši proizvodi posjeduju sve potrebne certifikate za ekološku proizvodnju. U ponudi se nalaze IlsaNeem, certificirano organsko peletirano gnojivo svjetski poznatog proizvođača ILSA S.p.A i StyriaFert Veggie austrijskog proizvođača Agro Power.

IlsaNeem osim gnojidbe dušikom (11%) povećava aktivnost mikrobne flore stimuliranjem mikroorganizama u tla razvijajući intenzivnu biološku aktivnost koja je neophodna za razvoj usjeva. Dobiva se termičkom reakcijom između AGROGEL®-a (hidrolizirana želatina za poljoprivredu) i Neem-a (pogača Neem sjemenki). Studije provedene s biljkom Neem su potvrdile učinkovitost odbijajućeg djelovanja na više od 200 vrsta zemljišnih štetnika. IlsaNeem stvara povoljnije uvjete u tlu za rast i razvoj zdrave i snažne biljke. Dvostruka aktivnost IlsaNeema, u ishrani bilja i revitalizaciji ‘umornog’ tla, posebno je namijenjena za korištenje u intenzivnom uzgoju. Jedna od prednosti IlsaNeema je aktivacija plodnosti tla i poboljšanje proizvodnje u slabim opskrbljenim tlima. Ujedno pospješuje dobar početan rast biljaka, povećava vegetativni porast i jača korijen, a samim time osigurava se bolji izgled i kvalitetu voća i povrća. Pakiranja koja su u ponudi su vreća od 25 kilograma i kantica od 4 kilograma.

StyriaFert Veggie je certificirano organsko gnojivo 100% biljnog podrijetla. Sadrži 5% dušika, 2% fosfora i 2% kalija.  Gnojivo zadovoljava proizvodnju po Demeter smjernicama. Najveća prednost ovog gnojiva je da sadrži kakao ljuskice koje imaju odbijajuće djelovanje na zemljišne štetnike, te stoga umanjuju štete kod njihovih napada. StyriaFert Veggie odlikuje vrhunska kvaliteta te se njegovom primjenom povećanja plodnosti tla, povećava prinos te se poboljšava struktura tla. Primjenom StyriaFert Veggie gnojiva aktiviraju se mikroorganizmi te se potiče nastanak humusa. Gnojivo je dostupno u pakiranju od 25 kilograma.

Oba gnojiva su u obliku granule što ih čini pogodnim za aplikaciju.