Nemagreen®

Nemagreen® se primjenjuje od sredine lipnja do kraja rujna. Nemagreen® djeluje isključivo na ličinku. Efikasnost suzbijanja je veća od 80 %. Nemadote aktivno traže ličinke u koje prodiru te se u njima razmnožavaju. Napadnute ličinke se oboje crveno-smeđe, ugibaju nakon 1 do 2 tjedna. Zbog razmnožavanja nematoda u uginulim ličinkama, njihovo se djelovanje nakon prve primjene konstantno pojačava.

Kategorija: Oznaka:

Opis

Nematode (Heterorhabditis bacteriophora) za suzbijanje ličinki hrušta (Bradysia spp., lycoriella spp.)

Nemagreen® se primjenjuje od sredine lipnja do kraja rujna. Nemagreen® djeluje isključivo na ličinku.
Efikasnost suzbijanja je veća od 80%.
Povoljna temperatura tla je 12-25°C.

Primjena:

Nemagreen® pomiješajte s vodom i razrijedite prema tabeli. Otopinu svakih 5 minuta promiješajte kako se nematode ne bi taložile. Pripremljenom otopinom zalijte travnjak, pritom pazite da tlo i travnjak budu vlažni kako se nematode ne bi sasušile. Pošto su osjetljive na direktno sunčevo zračenje preporučamo tretiranje nematodama u jutarnje ili večernje sate.

Nakon tretiranja travnjak zalijte s 2-5 litara vode po m2 (kod suhog razdoblja unutar pola sata) kako bi se nematode s trave isprale u tlo.
Slijedećih 6 tjedana tlo održavajte vlažnim, zalijevajte prema potrebi. Otopinu s nematodama preporučljivo je u potpunosti potrošiti jer se čuvanjem gube svojstva.

U Nemagreenu® sadržane nematode bezopasne su za ljude, životinje i biljke.

Djelovanje:

Nemadote aktivno traže ličinke u koje prodiru te se u njima razmnožavaju. Napadnute ličinke se oboje crveno-smede, ugibaju nakon 1 do 2 tjedna. Zbog razmnožavanja nematoda u uginulim ličinkama, njihovo se djelovanje nakon prve primjene konstantno pojačava.

Skladištenje i rok trajanja:

Po primitku u što kraćem roku potrošiti, zaštiti ih od temperatura ispod 0°C i iznad 30°C. Kod hladnog skladištenja na 4-12°C neotvoreno pakiranje se može čuvati 6 tjedana.

Pakiranje:
5 milijuna za 10 m2
10 milijuna za 20 m2
50 milijuna za 100 m2
500 milijuna za 1000 m2