Učinkovita rješenja za suzbijanje štetnika u salati

Pro-eco ima rješenje za suzbijanje štetnika u salati kao što su sovice pozemljuše, lisne uši, korijenove uši salate, štitasti moljci, a koje je ekološki prihvatljivo. To su insekticidi NeemAzal ® T/S i Pyregard ®.

NeemAzal®-T/S biološki insekticid na bazi azadirachtina koji se primjenjuje u povrćarstvu, voćarstvu, vinogradarstvu, na ljekovitom, začinskom te ukrasnom bilju, a djeluje na principu regulatora rasta i blokira pravilan rad hormona što rezultira time da populacija nametnika polako nestaje i njihov životni ciklus je prekinut. Kao rezultat uspjeha tretiranja očituje se smanjenjem oštećenja lista. NeemAzal®-T/S prodire u list.

Sisajući, grizući ili minirajući, štetnici iz lista uzimaju djelatnu tvar, što dovodi do prestanka hranidbe te ne uzrokuju dodatna oštećenja. Populacije insekata još su određeno vrijeme vidljive, ali se nove populacije više ne stvaraju i nema novonastalih šteta. Idealno suzbija sve biljne uši, lisne minere, krumpirovu zlaticu, štitaste moljce, sovice, grinje, tripse i ostale štetne vrste. Ono što je najbitnije NeemAzal®-T/S ne izaziva pojavu rezistentnosti.

Pyregard® je visoko učinkovit biološki insekticid širokog spektra djelovanja, primjenjiv u voćarstvu, vinogradarstvu i povrćarstvu. Aktivna tvar je prirodni piretrin te je kontaktnog djelovanja. U početku izaziva paralizu, a zatim smrt štetnika. Karakterizira ga brza učinkovitost u kontroli brojnih štetnika, a zbog kratkog djelovanja je idealan za uporabu u blizini korisnih kukaca.

Tretiranje se obavlja kod prve pojave štetnika u ranim jutarnjim ili kasnim večernjim satima te je preporuka miješanje sa uljnim proizvodima. Idealan je insekticid protiv štetnika kao što su biljne uši, štitasti moljci, tripsi, krumpirove zlatice, američki cvrčak, grožđani moljac, štitasti moljci, šljivina osica i ostali, a savršeno se miješa sa NeemAzal®-T/S čime se dodatno povećava vrijeme i spektar djelovanja.