Pro-direct 30+B – 0,2kg, 1kg, 5kg

EZ gnojivo

  • bakar oksiklorid
  • smjesa mikro hranjiva: bor (B), bakar (Cu)

Link na webshop: Pro-direct 30+B 0,2 kgPro-direct 30+B 1 kg, Pro-direct 30+B 5 kg

Kategorija:

Opis

Bakar ima ključnu ulogu u metabolizmu ugljikohidrata i dušika. Nužan je tijekom sinteze lignina, koja doprinosi čvrstoći stanične stjenke i prevenciji od uvenuća. Simptomi nedostatka bakra su žućenje listova, biljka zaostaje u rastu, lišće je blijedo zelene boje, slabije stanje grančica i pupova koje se pogoršava s vremenom.

Bor sudjeluje u izgradnji stanične stjenke i rezultat deficita bora očituje se tako što je slabija i manja biljka. Raspoloživost bora strogo je povezana sa transportom šećera, cvjetanjem i formiranjem peludi, očituje se i smanjenjem prinosa žitarica. Nedostatak bora vidljiv je već od rasta izdanaka, pri čemu se pojavljuju zakržljali, neplodni cvijetići zbog lošeg oprašivanja, slabe, prazne stabljike i plodovi (šuplje srce), neobojeni listovi i sitni plodovi voća.

Magnezij je vrlo važan element u gnojidbi svih poljoprivrednih biljaka te direktno utječe na intenzitet fotosinteze, te stvaranja suhe tvari (škroba). Nedostatak se prvo primjećuje na starijem lišću. Kod jačeg nedostatka javlja se pojava nekrotičnog (mrtvog) tkiva i značajno smanjenje intenziteta fotosinteze.

Folijarna prihrana:

 Voćarstvo 0,4%
 Vinogradarstvo 0,4%
 Maslinarstvo 0,5%
Povrće i jagode0,5%                          


Pakiranje:
0,2 kg, 1 kg, 5 kg

Link na webshop: Pro-direct 30+B 0,2 kgPro-direct 30+B 1 kg, Pro-direct 30+B 5 kg