Proljetna dušična gnojidba najboljim ekološkim gnojivima

Trebate li obaviti gnojidbu već postojećeg nasada kojom se unose hraniva potrebna za predstojeću vegetacijsku godinu ili pak obaviti proljetnu prihranu dušičnim gnojivima, svakako odaberite gnojiva Pro-eco – najbolja certificirana ekološka gnojiva dostupna na tržištu sa najnižom cijenom po kilogramu hraniva.

Dušik utječe na prinos biljaka i brzi početni rast , zato mu se u ishrani bilja posvećuje najviše pažnje. Osnovni izvori dušika u pristupačnom obliku za biljke u tlu su organske tvari tla – humus, preuzimanje elementarnog dušika putem leguminoza iz zraka te primjena organskih i mineralnih gnojiva.

ILSA gnojiva ravnomjerno otpuštaju hraniva

Želite li svojim kulturama dati gnojiva s najvećim udjelom dušika na tržištu, svakako odaberite certificirana organska peletirana gnojiva ILSA S.p.A. Gnojiva su dobivena posebnom tehnologijom enzimatske hidrolize koja organske izvore dušika pretvara u gnojiva sa sporim otpuštanjem. Sva su gnojiva organskog porijekla, a baza im je Agrogel® zahvaljujući kojem se hraniva se sporo otpuštaju.

Prednosti Pro-eco gnojiva
  • hraniva se sporo otpuštaju što je osobito važno za dušik koji je vrlo nestabilan u tlu
  • Pro-eco gnojiva ne degradiraju tlo
  • ne zagađuju podzemne vode nitratima
  • popravljaju mikrobiološka svojstva tla
  • već 7 – 10 dana nakon gnojenja hraniva su dostupna korijenu sadnice
  • hraniva se otpuštaju ravnomjerno, prema potrebama biljke >> ne dolazi do gubitka hranjivih elemenata ispiranjem ili fiksacijom u tlu, već ih biljka u potpunosti usvaja
  • gnojiva su u obliku granula, laka za rukovanje
  • posjeduju certifikate za organsku poljoprivredu

Dušična gnojidba

U ponudi Pro-eca nalaze se tri vrste peletiranih dušičnih gnojiva: Fertorganico 11N, Fertil Supernova 12,5N i IlsaNeem.

Fertorganico 11N je dušično gnojivo koje sadrži visoki postotak organskog dušika (11%) sa sporim otpuštanjem hraniva od 180 dana. Otpuštanje dušika sinkronizirano je s potrebama biljke dok je efikasnost dušika optimizirana. Izbalansiran je izvor nutrijenata, te popravlja kvalitetu i kvantitetu uzgoja bilja. Idealan je za jednokratnu aplikaciju kako bi se nadoknadila ukupna potreba kulture za dušikom. Redovita, godišnja, upotreba Fertorganico 11 očuvat će sastav organske tvari zemlje.

Organsko dušično gnojivo Fertil Supernova 12,5N, zahvaljujući visokoj sposobnosti Agrogela da apsorbira vodu jamči efikasnu prihranu biljke čak i u uvjetima s manje vlažnosti. Sadrži 12,5% dušika i ima otpuštanje hraniva od 40-90 dana. Stoga je idealan za kulture kratke vegetacije kojima je dušik neophodan u fazama intenzivnog rasta. U tlu Fertil Supernova 12,5N prirodnim procesom razgrađuju mikroorganizmi, a sam proces ovisi o temperaturi i vlažnosti tla.

Učinkovito odbijanje zemnih štetnika

IlsaNeem uz opskrbu dušikom povećava aktivnost mikrobne flore stimuliranjem mikroorganizama u tlu na način da razvija intenzivnu biološku aktivnost koja je neophodna za razvoj usjeva. Sadrži 11% dušika i ima 180 dana otpuštanja hraniva. Dobiva se termičkom reakcijom između Agrogel®-a i neema (pogača neem sjemenki). Studije provedene s biljkom neem su potvrdile učinkovitost odbijajućeg djelovanja na više od 200 vrsta zemljišnih štetnika. Jedna od prednosti IlsaNeema je i aktivacija plodnosti tla i poboljšanje proizvodnje u slabo opskrbljenim tlima. Uz to pospješuje početan rast biljaka, povećava vegetativni porast i jača korijen, a samim time je osiguran bolji izgled i kvaliteta voća i povrća.

Cjelokupan asortiman gnojiva istražite ovdje.