Organska gnojiva s najvećim udjelom hraniva!

Pravilna i pravovremena primjena gnojidbe preduvjet je da svojim poljoprivrednim kulturama damo najbolje uvjete za optimalan rast i razvoj. Najbitnija gnojidba je jesenska, jer njome osiguravamo povoljne uvjete za rast i razvoj u idućoj sezoni.

Želite li svojim kulturama dati gnojiva s najvećim udjelom hraniva na tržištu, svakako odaberite certificirana organska peletirana gnojiva svjetski poznatog proizvođača ILSA S.p.A. Ta su gnojiva dobivena posebnom tehnologijom enzimatske hidrolize koja organske izvore dušika pretvara u gnojiva sa sporim otpuštanjem.

Ravnomjerno otpuštanje hraniva

Hraniva su već 7-10 dana nakon aplikacije dostupna biljci. Kod ovih gnojiva ne dolazi do gubitka hranjivih elemenata ispiranjem ili fiksacijom u tlu, jer je njihova glavna karakteristika ravnomjerno otpuštanje hranjiva prema potrebama biljke.

Sva su gnojiva organskog porijekla, a baza im je agrogel, goveđa koža, perje, kopita i rogovi stoke. Zbog baze agrogela hraniva se sporo otpuštaju, što je osobito važno za dušik koji je vrlo nestabilan u tlu. Prednost im je da ne degradiraju tlo, ne zagađuju podzemne vode nitratima te popravljaju mikrobiološka svojstva tla.

pro-eco-gnojidba

U ponudi i nova manja pakiranja

Novost u ponudi su i nova pakiranja gnojiva, koja su sada dostupna i u malim pakiranjima od 4 ili 5 kilograma, u obliku kantice koja se i kasnije može koristiti. Osim u malim pakiranjima, gnojiva su kao i do sada dostupna u pakiranjima od 25 kilograma, a oblik granule ih čini pogodnim za aplikaciju.

Gnojidbu najbolje napraviti prema analizi tla

Tvrtka Pro-eco u ponudi ima različite formulacije NPK gnojiva Proeco 21 NPKProeco 5:10:10, Progress Micro 6:5:13Enekappa 7:0:21Granosano Evo 6:16:0.

U ponudi se nalazi i dušična prihrana Fertorganico 11Fertil Supernova 12,5, a novost u ponudi je Ilsaneem dušično gnojivo koje u sebi sadrži 20% pogače Neem ulja. Ilsaneem djeluje odbijajuće na preko 200 zemljišnih štetnika.

Da bi se odredila optimalna količina gnojiva i njihova kombinacija, preporučljivo je napraviti analizu tla. Na osnovi analize tla mogu se kombinirati navedena gnojiva ovisno da li želimo popraviti pH tla, nedostatak pojedinih elemenata ili jednostavno održati tlo plodno i dobro opskrbljeno svim elementima potrebnim za kvalitetan rast i razvoj biljaka i dobar prinos.

pro-eco-gnojiva

Po količini hraniva, ovo su gnojiva s najnižom cijenom!

Pro-eco gnojiva vrhunske su kvalitete, jednako su pristupačna profesionalnim korisnicima kao i hobistima, a s obzirom na odnos hraniva i samu cijenu gnojiva, broj zadovoljnih kupaca Pro-eca svake se godine povećava.

Naime, po kilogramu hraniva (dušik, fosfor, kalij), Pro-eco gnojiva imaju najnižu cijenu. Visoki udio hraniva smanjuje količinu gnojiva koja se treba unositi u tlo. Ovisno o kulturi i njezinim potrebama, potrebne količine gnojiva kreču se od 200 do 500 kg/ha.