Ekološki uzgoj maslina

Gnojidbom organskim gnojivima u ekološkom maslinarstvu, osim osiguranja potrebnih hraniva, održava se povoljna i stabilna struktura tla te se potiče mikrobiološka aktivnost u tlu.

Svake godine u maslinarstvu bilježimo sve veći broj ekoloških proizvođača. Za razliku od konvencionalne poljoprivrede, ekološki uzgoj svojim mjerama, koje su regulirane zakonskim propisima, omogućuje očuvanje prirodnih resursa kao što su plodnost tla, kvaliteta vode, racionalno korištenje energije i očuvanje biološke i genetske raznovrsnosti kao i proizvodnju kvalitetnih i zdravih proizvoda bez ostataka rezidua pesticida i štetnih tvari.

Kod nas pronađite najširi asortiman proizvoda za organsku i integriranu poljoprivredu. Svi preparati namijenjeni su profesionalnim ekološkim proizvođačima, ali i pojedincima koji se žele posvetiti uzgoju zdravih i kvalitetnih namirnica.

Gnojidba u ekološkom maslinarstvu

Gnojidbom organskim gnojivima u ekološkom maslinarstvu, osim osiguranja potrebnih hraniva,  održava se povoljna i stabilna struktura tla te se potiče mikrobiološka aktivnost u tlu.

U ponudi Pro-eca dostupna su organska peletirana gnojiva dobivena posebnom tehnologijom koja organske izvore dušika pretvara u gnojiva sa sporim otpuštanjem što je osobito važno jer je dušik vrlo nestabilan u tlu. Osim prirodnog dušika, gnojiva također imaju visok sadržaj fosfora i kalija te razne mikroelemente. U ponudi se nalaze organska peletirana gnojiva tvrtke Ilsa S.p.a. različitih NPK formulacija: PROECO 5:10:10, PROGRESS MICO 6:5:13, BIOISLA 7:7:7, ENNEKAPPA 7:0:21, GRANOSANO EVO 6:16:0 i dušična peletirana gnojiva: FERTORGANICO 11, FERTILSUPERNOVA 12,5 N i ILSANEEM.

FERTORGANICO s 11% dušika sadrži visok stupanj organskog dušika sa sporim otpuštanjem. Mineralizacija započinje odmah, a otpuštanje dušika traje 180 dana.

Fertil Supernova s 12,5% dušika ima visoku sposobnost apsorbiranja vode, te jamči efikasnu prihranu biljke, čak i u uvjetima s manje vlažnosti. Prilagođena je uvjetima našeg područja, a hraniva sadržana u gnojivu otpuštaju se 40 dana.

Pro-eco gnojiva osiguravaju: veću kvalitetu i kvantitetu bilja, smanjene troškove gnojidbe i veću mikrobiološku aktivnost!

 

Bakreni preparati – ključni za metabolizam ugljikohidrata i dušika

Bakar ima ključnu ulogu u metabolizmu ugljikohidrata i dušika. Nužan je tijekom sinteze lignina, koja doprinosi čvrstoći stanične stjenke i prevenciji od uvenuća. Maslina nedostatak bakra pokazuje žućenje listova, biljka zaostaje u rastu, lišće je blijedo zelene boje, slabije stanje grančica i pupova koje se pogoršava s vremenom. Maslinarima preporučamo promjenu bakrenih preparata Pro-direct 30+B  koji je smjesa bakra i bora i Pro-direct 50 koji je čisti bakar oksiklorid.


Svoja tla obogatite unosom dugotrajnog humusa

Novost u našoj ponudi su visokokvalitetna peletirana NPK gnojiva tvrtke Agro Power Düngemittel GmbH: STYRIAFERT POWERKORN, STYRIAFERT NPK, STYRIAFERT NP i dušično gnojivo STYRIAFERT 10,5N. Osim peletiranih gnojiva za poboljšanje kvalitete tla u ponudi je i poboljšivač tla AZOMITE koji sadrži preko 70 minerala i elemenata u optimalnom omjeru neophodnih za rast i razvoj biljaka.

Najnovije u ponudi su preparati na bazi huminskih kiselina tvrtke Humintech GmbH kojima je baza visoko oksidirani leonardit bogat huminskim i fulvo kiselinama:

  • PerlHumus® (granulirani poboljšivač tla koji unosi trajni humus u tlo, poboljšava strukturu tla, aktivira mikroorganizme, poboljšava sposobnost zadržavanje vlage, hraniva u tlu te neutralizira pH i sadrži 40% huminskih tvari)
  • PowHumus® (vodotopivi poboljšivač tla koji trenutno poboljšava apsorpciju biljnih hranivih sastojaka i učinkovitost gnojiva u tlu te stimulira izgradnju plodnog i mikrobiološki živog tla. Sadrži do 85% kalijevog humata, do 63% huminskih tvari te do 12% K2O)
  • BioHealth® TH BS WSG (ojačivač bilja na bazi aktivnih huminskih kiselina, ekstrakta morskih algi i korisnih mikroorganizama koji potiče snažan i zdrav rast biljaka, povećava otpornost biljaka na stresne situacije, potiče mikrobiološku aktivnost u tlu i rizosferi te mobiliziraju neaktivne hranjive sastoje čineći ih dostupnim biljkama. Sadrži 75% kalijevog humata, do 68% huminskih tvari, 12% K2O, 10% Ascophyllum nodosum te dodatno Trichoderma harzianum i Bacillus subtilis).